Syvenny itseesi -vaellusretriitti

SEURAAVA VAELLUSRETRIITTI LAPIN LUONNOSSA JÄRJESTETÄÄN SYKSYLLÄ 2022 – KYSY LISÄÄ JA KERRO KIINNOSTUKSESTASI JO NYT, NIIN SAAT TARKEMMAT TIEDOT HETI NIIDEN VAHVISTUTTUA: info@humanavi.fi

Järjestämme vaellusretriittejä räätälöidysti kaveriporukoille myös Repoveden kansallispuistossa ja muissa Etelä-Suomen kohteissa. Kerää oma porukkasi ja pyydä tarjous. 

Syksyn 2021 vaellusretriitti

Tervetuloa hiljentymään yhdelle Suomen kauneimmista vaellusreiteistä eli  Hetta-Pallas -vaellukselle (55 km) ruskakauden lopuksi, reitin jo hiljennyttyä ja isoimman ruskaruuhkan hellitettyä 29.9.-3.10.2021.

Tällä vaelluksella kuljemme omissa oloissamme, mutta yhdessä. Kahden kokeneen oppaan mukanaolo takaa sen, että voit luottaa olevasi turvassa, mutta voit kulkea yksin omissa mietteissäsi ja omaan tahtiisi. Saat levätä kun siltä tuntuu, nauttia maiseman lumosta, kun se vie sinut mennessään, aistia mitä mietteitä ympäristö sinussa herättää, kirkua riemusta, itkeä sisältä kumpuavista painolasteista. Lapin luonto ei jätä ketään kylmäksi.

Vaellusoppainasi toimivat lyhytterapeutit ovat käytettävissäsi niin vaellukseen liittyvissä käytännön asioissa kuin myös silloin, kun haluat peilata itsestäsi mieleen nousevia ajatuksia terapeuttisesti tai muuten keskustellen ammattilaisen kanssa. Näihin yksilöllisiin terapia-/ keskusteluhetkiin voit ilmaista toiveesi joko ennen vaellusta tai missä tahansa vaelluksen vaiheessa ja niihin käytetään halutessasi 60 min/ henkilö/ pvä.

Matka on tarkoitettu hiljentymiseen ja itsetutkiskeluun: ryhmän jäseninä kunnioitamme toistemme hiljaisuuden kehää. Puhuminen ei ole kielletty, mutta tämän ryhmän sisällä siihen ei ole sosiaalista pakkoa. “Nyt  en jaksa puhua” -sopimus  on merkkinä siitä, että juuri nyt  sinun on tärkeämpää keskittyä itseesi. Mikäli hiljentyminen on alussa vaikeaa, opastamme yhteisiin käytänteisiin ja tapoihin, miten voit löytää rauhan ja itsesi kuuntelun moodin kiireisenkin arjen keskeltä. 

Jokaisen vaellusaamun aloitamme yhteisellä läpikäynnillä tulevasta reitistä ja muista päivään liittyvistä käytännön asioista. Päivän alussa ja tauoilla saat myös itsetutkiskeluun liittyviä harjoitteita, joita voit halutessasi hyödyntää vaelluksen aikana – pakkoa tähän ei ole. Harjoitteet toimivat myös kotiinviemisinäsi hyvän ja tasapainoisen arjen rakentamisessa. Lisäksi oppaasi tulee käymään kanssasi yksilöllisen “katsastuksen” päivän aluksi ja päätteeksi, jotta voimme olla varmoja, että Sinulla on kaikki hyvin. Lisäksi näissä käydään läpi toiveesi yksilöllisille terapia-, coaching- tai keskustelutuokiolle. 

Jos tavoitteesi on oppia erätaidot niin, että seuraavan kerran voit lähteä vaativalle useamman päivän vaellukselle yksin, voimme järjestää vaelluksen aikana  yhteistä neuvontaa ja aikaa olennaisimpien yksinvaellustaitojen harjoittelulle ja opastukselle. Tämän reissun jälkeen tiedät tärkeimmät vaellukseen liittyvät varusteet, osaat edetä maastossa, tiedät olennaiset asiat leiriytymisessä joskus ankarissakin tuntureiden tuulioloissa ja osaat valmistaa itsellesi vaellusruuan retkikeitintä tai nuotiota hyödyntäen. 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: info@humanavi.fi

Kenelle?

Tämä vaellus sopii sinulle, joka olet: 

 • Introvertti ja haluaisit lähteä vaeltamaan Suomen kauniiseen Lappiin, mutta yksin et uskalla tai epäilet retkeilytaitojasi. – Mutta toisaalta ryhmämatka tuntuu ajatuksena ahdistavalta; sinun juttusi ei ole  jutunjuurien keksiminen ventovieraiden tai puolituttujen kanssa. 
 • Ekstrovertti, joka elää elämässään vaihetta, jolloin itsensä kuuntelu tuntuu erityisen tärkeältä. Mietteet avioerosta, työttömyydestä, työpaikan vaihtamisesta, läheisen kuolemasta, työpaikan ristiriidoista, sairaudesta tai muutoin elämään syvästi vaikuttavasta tilanteesta voi aiheuttaa tarvetta vetäytyä omiin mietteisiin, ottaa etäisyyttä ja tarkastella kysymyksiä “mitä juuri minä tästä ajattelen?” ja “miten juuri minä haluan tässä tilanteessa toimia?”.
 • Tai jotain tältä väliltä. Sovimme kaikki samaan porukkaan, koska yhteinen sitoumus on antaa toiselle “vaellusrauha”. 

Työrooleille ei ole tällä vaelluksella sijaa; tällä matkalla olemme kaikki tasaveroisia. Matkan alussa ei ole tarvetta pitää etunimiä tarkempia esittäytymiskierroksia eli tulemme kaikki mukaan ensisijaisesti ihmisinä. Jos jossain vaiheessa haluat kertoa muille jotain muuta itsestäsi, tämä jää oman harkintasi varaan. 

Vaellamme n. 9-13 km päivässä rauhalliseen tahtiin, jokainen omien rinkkojemme kanssa. Vaelluksen pärjäät peruskunnolla eli  vaellus sopii sinulle, jolle perusarkiliikunta on osa elämääsi. Matkalla on nousuja ja laskuja, polkua ja välillä vähän kivikkoakin – omaa rauhallista tahtiasi kunnioittaen selviät näistä kaikista ja yksin et tällä matkalla jää.

Missä?

Ei ole väliä mistä päin maailmaa tulet. Tapaamme Suomen Lapissa Hetan kylällä 29.9.2021 klo 14.00. 

Alustavat matkavinkit (näistä saat tarkemmat tiedot ilmoittautumisesi jälkeen): 

 • Etelä-Suomesta pääset nopeiten perille lentäen Kittilään, josta voimme järjestää edullisen omakustanteisen kuljetuksen Hetan kylälle. 
 • Keski-Suomen pohjoispuolelta oma auto on hyvä vaihtoehto – omakustanteinen auton siirto lähtö- ja saapumispaikan välille on järjestettävissä.

Varusteet ja hinta

Jokaisella osallistujalla tulee olla mukanaan seuraavat varusteet (omana tai vuokrattuna): 

 • Rinkka
 • Vaelluskengät ja säänmukainen vaatetus
 • Makuupussi ja makuualusta
 • Teltta 

Lisäksi saat järjestäjältä tarkemman listan tarvittavista henkilökohtaisista varusteista ilmoittautumisen jälkeen.  Järjestäjä auttaa sinua mielellään kaikissa varusteisiin liittyvissä kysymyksissäsi. Kaikkia yllämainittuja varusteita voit myös vuokrata edullisesti järjestäjän kautta.

 • Painoltaan kevyet retkiruuat voit ostaa joko valmiina pakettina (aamupala, lounas, välipala, illallinen, iltasnack) järjestäjän kautta 30e/päivä (kuivapaino n. 400-700 g/ päivä) tai voit hankkia mieluisesi retkiruuat itsenäisesti. Ilmoita kiinnostuksestasi ruokapakettia kohtaan ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavalioineen – saat tarkemmat tiedot ruokapaketin sisällöstä ennen veloitusta.

5 päivän vaellusretriittimme hinta on 590  euroa (sis. alv.). 

Hinta sisältää:

 • aikaa itsellesi turvallisessa seurassa
 • mielenhyvinvointiin ja itsetutkiskeluun sopivia harjoitteita käytettäväksi matkan aikana sekä kotiin viemiseksi
 • ratkaisukeskeistä lyhytterapeuttista tai coachaavaa keskustelutukea mielessäsi olevien asioiden käsittelyyn
 • vaellusoppaan palvelut haluaminesi retkeilytaito-opastuksineen
 • matkan suunnittelun ja turvasuunnitelman
 • järjestäjän vastuuvakuutuksen
 • venekyydin Hetasta
 • muistiinpanovälineet

Lisäkustannuksia sinulle syntyy matkoista Hettaan (saat opastuksen edullisimmasta tavasta), mahdollisesta auton siirrosta  Pallakselle sekä ruuista. Mikäli aiot saapua Hettaan jo edellisenä päivänä, kysythän vinkkejä omakustanteiseen hotellimajoitukseen. Lisäksi sinulla tulee olla voimassaoleva tapaturma- ja/tai matkavakuutus. 

Oppaasi

Henkilökohtaiselle hiljentymismatkallesi saat oppaaksi kaksi kokenutta luonto- ja eräalan osaajaa, joilla on ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin ja coachin pätevyys. Molempien omakohtaiset kokemukset elämän kriiseistä ovat osoittaneet  luonnon ja itsensä kuuntelun tervehdyttävän vaikutuksen ja valaissut tien hyvään elämään.

Marjo

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti & coach. Kokenut eräilijä, aktiivinen ja monipuolinen luonnossa liikkuja. Marjon rauhallinen läsnäolo; kyky kuunnella, kuulla ja kysyä auttaa sinua peilaamaan ajatuksiasi ja näkemään ratkaisuja pahimmissakin elämän umpikujissa.

Juha

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Kokenut vuorten valloittaja ja vaativien retkikuntien operatiivinen vastaava. Juhan tarkkanäköinen ja avoin terapeuttinen ote saa sinut näkemään asioita uusista näkökulmista ja antaa ajateltavaa niin keskustelun aikana kuin sen jälkeenkin.

Mitä ikinä haluatkaan tietää ennen ilmoittautumistasi, kysythän lisätietoja sähköpostitse: info@humanavi.fi